A blogról

Mi lenne, ha az ELTE egyetem lenne? Mi lenne, ha az ELTE elkezdene közeledni az egyetem ideája felé? Kiszolgálna olyan alap szükségleteket, amire egy egyetem való.

Beszéljünk nyíltan az ELTE-ről! Hogy milyen most, és milyen lehetne.

Véleményed van?

Cikket, kritikát, véleményt, javaslatot az ELTE-től ide küldhetsz. Írásod (ha külön nem kéred az ellenkezőjét) név nélkül jelenik majd meg.

Linkelj!

Legutóbbi hozzászólások

  • phaszfej: Tényleg jó hely volt. Főleg a szauna, meg a medence és a büfé, meg a lelátó fönt. Jó melegszendvic... (2015.07.09. 14:27) Uszoda az Ajtósin
  • Lily314: Jancsika a jegybeírás időpontjairól megfeledkezett. Tíz kurzus tíz oktatója ad meg jegybeírási idő... (2012.01.05. 21:56) andragógusképzésről küldték
  • ebtenyeszto: Garatulálok a jo és célratörő helyzetelemzésekhez! Sokan mondunk hasonlókat evek óta, nem sok pozi... (2010.04.09. 11:51) PePszi
  • kekec512: Igy van. Valsagtanacskozasok vannak, de elorelepes nem hiszem. A kozbeszerzes meg ki sincs kirva d... (2010.04.09. 07:51) Minek ide vegyszer...
  • kekec512: Igy van tudni kellene, hogy mire kepez az egyetem egy szakon - varhatonam milyen munkaeropiaci val... (2010.03.30. 23:31) Kitekintő
  • Utolsó 20

külföldi előadó meghívása

2007.11.28. 12:03 :: hanger

évek óta zajlik a tanszéken, hogy próbáljuk megtudni, hogy külföldi tanárok meghívása hogyan lehetséges az eltén. hatodik forrásból erősítették meg ezért most leírom, hogy úgy tűnik, hogy nincs az eltén olyan ember aki összefogná, vagy legalább tudna arról, hogy hogyan kell egy külföldi oktatót meghívni.

talán mint ősi keleteurópai lenyelem, hogy azt mondják, hogy nincs rá pénz. de ha ingyen jön? meg egyébként is mi az, hogy nincs pénz? hát könyörgöm órát tartana szívesen, az elte kipipálhatna kreditet. nem kell a munka még ingyen sem?

ezernyi utánajárnivaló jut eszembe:
- milyen nyelvre kell lefordítani a diplomáját, hogy az elte elfogadja?
- hogyen kell elérni, hogy az etr-hez legyen hozzáférése, és tudjon jegyeket felvinni?
- milyen egészségügyi vizsgálatok kellenek, ha igen?
- milyen nyilatkozatok kellenek?
- ki vállal felelősséget érte?
esetleg a kérdéseknek egyesével utánajárhatok ha nagyon akarok, de sem központi segítség, sem legalább egy lista, hogy miket kell elintézzek nincsen.

úgy döntöttem, hogy neki is jobb, ha marad franciaországban. egy nyamvadt professzor vénségére maradjon az országában. pláne, ha egy amúgyis kényelmes fotelja van a hatalmas szobájában a legnagyobb és legrégibb francia egyetemen, ahol tanszéket vezet.

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://elte.blog.hu/api/trackback/id/tr63245294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bogi 2007.11.30. 12:52:33

Az nem jo, hogy megkerdezel valakit, aki szokott hivni, es mar vegigszopta a procedurat?

hanger 2007.11.30. 18:20:09

én nem végigszoni szeretném, hanem szeretnék valakit, akinek az a feladata, hogy ezt megcsinálja. ha nincs ilyen ember, akkor adminisztratív szarmelót tonnaszám nem szakítok a nyakamba. nem vagyok hülye.

e 2007.11.30. 22:45:47

Pedig ez egész ésszerűen hangzott. Ha nincs háziszakácsom, aki ad nekem egy Dubarry-csirkét (hogy a vendéglátásnál maradjunk) akkor csinálok magamnak. Persze nem tudom hogy kell, úgyhogy megkérdezek valakit, és legközelebb meg már tudni fogom.

Ez szép hasonlat, de meg kell hagyni, én is rühellem, hogy a BTK-n van egy-két apróság (amin mondjuk viszonylag sokminden múlhat) amiket senki nem mond el, sehol nincs írásos nyoma, és mindenki valamelyik barátnőjétől vagy évfolyamtársától tudja. Ez azért tragikomikus... De öröm az ürömben, hogy ha a bölcsészkaron megtanulok utánajárni a dolgoknak, akkor már nagyon rossz meglepetések nem érhetnek az életben... :)

hanger 2007.12.01. 12:36:33

a hasonlat tökéletes. ha az elte szeretne külföldi előadókat, akkor megkérdezhetné egy másik egyetemtől, hogy hogyan kell, és utána volna valaki a családban aki már tudja.

az a fura, hogy elvileg egy cég vagyunk mi elte tanárok, közös célokkal és érdekekkel. szóval a dubarry szelet az jó példa, csak itt úgy tűnik, mintha a családba mindenkinek egyesével kéne megsütnije a saját kis szeletét. no az viszont már nem jó.

és torkig elegem van, a le nem írt, el nem mondott apró sz.rdarabok tengeréből, amiből összeszorított foggal sem lehet tiszta vizet inni.

e 2007.12.01. 16:35:03

Nem másik egyetemre gondoltam, elég egy másik karig menni. Mondjuk egy tetszőleges nyelvszakig. Bár nem teljesen vágom, milyen minőségben szeretnél külföldi tanárt meghívni (egy órára, egy félévre, egy életre...), de mifelénk (btk) egy csomó külföldi rohangál, akiknek az ittlétét valaki elintézte. Persze ha már megtetted, akkor nem szóltam...

Hátjah... magadnak kell megsütni, de még mindig jobb, mint éhen maradni. Ellenben az információáramoltatással tényleg lehetne valamit kezdeni, hogy legalább tudjak róla, hogy mi az amit nekem kell megsütni, és mi az, amit elémraknak. (Még mindig a BTK-ról beszélek, ha más karokon jobb a helyzet, meséljetek bátran!)

viristvan 2008.01.23. 17:18:45

Hát ez érdekes: "Jobb magadnak megsütni, mint éhen maradni." Igen, meg valószínűleg jobb szénbányásznak lenni, mint kurvának, illetve biztosan jobb WC-t pucolni, mint hererákban meghalni. Szintén BTK.
süti beállítások módosítása