A blogról

Mi lenne, ha az ELTE egyetem lenne? Mi lenne, ha az ELTE elkezdene közeledni az egyetem ideája felé? Kiszolgálna olyan alap szükségleteket, amire egy egyetem való.

Beszéljünk nyíltan az ELTE-ről! Hogy milyen most, és milyen lehetne.

Véleményed van?

Cikket, kritikát, véleményt, javaslatot az ELTE-től ide küldhetsz. Írásod (ha külön nem kéred az ellenkezőjét) név nélkül jelenik majd meg.

Linkelj!

Legutóbbi hozzászólások

  • phaszfej: Tényleg jó hely volt. Főleg a szauna, meg a medence és a büfé, meg a lelátó fönt. Jó melegszendvic... (2015.07.09. 14:27) Uszoda az Ajtósin
  • Lily314: Jancsika a jegybeírás időpontjairól megfeledkezett. Tíz kurzus tíz oktatója ad meg jegybeírási idő... (2012.01.05. 21:56) andragógusképzésről küldték
  • ebtenyeszto: Garatulálok a jo és célratörő helyzetelemzésekhez! Sokan mondunk hasonlókat evek óta, nem sok pozi... (2010.04.09. 11:51) PePszi
  • kekec512: Igy van. Valsagtanacskozasok vannak, de elorelepes nem hiszem. A kozbeszerzes meg ki sincs kirva d... (2010.04.09. 07:51) Minek ide vegyszer...
  • kekec512: Igy van tudni kellene, hogy mire kepez az egyetem egy szakon - varhatonam milyen munkaeropiaci val... (2010.03.30. 23:31) Kitekintő
  • Utolsó 20

Nem csak ELTE

2008.01.24. 01:12 :: viristvan

Egy kicsit mosolyogjunk ia a sok szomorkodás közepette, egy örömteli oldal, mert hát már csak azért is! Kreditvadász

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://elte.blog.hu/api/trackback/id/tr30309413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aranytíz 2008.01.27. 13:59:18

nézd meg ezt az álláshirdetést: www.elte.hu/allas003

Az elte könyvtári vezetőjének megbizatásához nem kell könyvtáros diploma... beszarás.
ha több info kell írj

viristvan 2008.01.27. 17:08:18

Az előző kommenthez én be is másolnám ide az álláshirdetés szövegét, csak hogy lássuk ha esetleg majd leveszik. Tényleg mókás, hogy egy olyan egyetem könyvtárának igazgatója, ahol könyvtáros képzés folyik, nem szükséges, hogy ilyen végzettséggel rendelkezzen.

Íme a szöveg:

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem pályázatot hirdet az Egyetemi Könyvtár főigazgatói tisztségére.

A pályázókkal szemben támasztott követelmények:
- szakirányú, az intézmény gyűjtőkörének megfelelő egyetemi végzettség;
- tudományos fokozat;
- legalább nyolc éves felsőoktatási, kutatási és vezetői gyakorlat;
- hazai és nemzetközi szinten elismert tudományos és publikációs tevékenység;
- kiterjedt szakmai kapcsolatrendszer.

A pályázatnak tartalmaznia kell:
- a pályázó szakmai önéletrajzát;
- a szakmai és tudományos tevékenység részletes leírását;
- az intézmény irányításával kapcsolatos elképzeléseket.

A pályázathoz mellékelni kell:
- az egyetemi végzettséget igazoló oklevél másolatát;
- a tudományos fokozatot igazoló oklevél másolatát;
- a fontosabb publikációk, tudományos alkotások, díjak jegyzékét;
- nyilatkozatot a pályázó hozzájárulásáról, hogy pályázati anyagát, a vonatkozó jogszabály és az egyetemi szervezeti és működési szabályzata szerint, az erre jogosult bizottságok és testületek megismerhetik.

A megbízás 2008. március 1-jétől 5 évre szól.
A főigazgató feladata: az intézmény szakmai munkájának irányítása, az egyetem könyvtár-politikai irányelveinek kialakítása, az egyetemi könyvtári bizottság vezetése.

A főigazgató feladat- és hatáskörére az Egyetemi Könyvtár Szervezeti és Működési Szabályzatában, illetve az Eötvös Loránd Tudományegyetem könyvtári hálózatának szervezeti és működési szabályzatában foglaltak az irányadók.
A pályázat során előnyt élveznek az egyetemmel közalkalmazotti jogviszonyban állók.

A pályázatot az Oktatási Közlönyben történt megjelenéstől számított 30 napon belül az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektorához kell eljuttatni.

Ibolya 2008.01.27. 20:49:28

mit nyavajogtok? Próbáljatok az ELTE-n szállel szemben pisálni. Majd írjatok!

Szucs Andras 2008.01.27. 21:13:13

Nem ertem, mi az alap a sirasra. Konyvtarat csak konyvtar szakot vegzett igazgathasson? Naiv! A kiiras teljesen korrekt modon felsorolja a szukseges kvalitasokat - ezek utan teljesen mindegy, hogy az a diploma muvelodesi menedzser, szociologia vagy akar jogi, nem?

Ami viszont aggodalomra ad okot az az, hogy a szakmai tapasztalat nem konyvtarhoz vagy szigoruan hasonlo intezmenyhez kotott. Feltetelezem, ezt meg azt indokolja, hogy van egy csokos kutatonk, akinek OLYAN tapasztalata nincs. Talan ez is egy szemelyre szabott palyazat. De megegyszer mondom, az a hazai felsofoku konyvtaroskepzes nagymerteku tulbecsulese lenne, ha ilyen diplomat varnank el a jelolttol.

Meg egy dolog... Magyarazza meg nekem valaki, hogy a nyolc eves szakmai tapasztalat kikoteset mi indokolja. Mihez ert egy het eve intezmenyt vagy tanszeket igazgato, amit nem tud egy ugyanilyen pozicioban csak ot eve dolgozo? Ez szamomra elegge diszkriminativnak tunik es meg inkabb alatamasztja az elmeletemet arrol, hogy egy csokos didereg odakint.

viristvan 2008.01.27. 21:42:31

Szerintem nem volna alapjáraton mindegy, hogy milyen a diploma. Például az nyilván nem merül fel, hogy a Történeti Intézetnek könyvtáros igazgatója legyen, de fordítva semmi gond. Szerintem ez igen komoly gond, hogy a könyvtáros szakmáról még mindenki annyit gondol, hogy az ABC-t kell tudni és kész.
Persze, persze, tudom, hogy milyen a magyar könyvtárosképzés és ezzel egyet is értek az előttem szólóval, de azt hiszem, hogy így csak bebetonozzuk a helyzetet és a magyar könyvtárak megítélése továbbra is rohamasan fog romlani.
A 7 év tapasztalat érdekes kérdés, ez nyilván egy félig szubjektív döntés, valahol határt kell húzni, ha 7, akkor 7, ha 5, akkor 5. De persze szerintem is elég volna 5 is, ha rátermett a jelentkező.
Csókos pedig mindenhol van ebben a kis országban. Nyilván itt is. Valahol ezzel talán ott a probléma, hogy kicsiben elfogadjuk, nagyban meg utáljuk. A kettőt nem tudom, hogy lehetne szétválasztani egymástól. Ez a csókos nem bent didereg már valahol?

hanger 2008.02.02. 00:33:03

hát várjuk meg az eredményhirdetést. esetleg meg lehetne kérdezni, hogy hány olyan pályázat érkezett ami a formai szempontoknak megfelel? egyébként örüljönk, hogy nem volt előírva, hogy maximum 9 év szakmai gyakorlat. :)

ek 2008.02.02. 08:55:05

Szöginek van kiírva a pályázat.

hanger 2008.02.03. 07:48:19

ha formai okokból tényleg csak egyetlen pályázat felel meg, akkores etleg lehetne kérvényezni a szakszervezetünk, vagy valamilyen ELTÉs etikai bizottság felé a pályázat felülvizsgálatát. nyilván nem vizsgálják felül, de maga a tény, hogy van valamilyen társadalmi kontroll elvi lehetősége az ilyen susmusok felett, az már sokaknak elég. ugye itt mindenki azért a bőrét viszi vásárra.

kordon 2008.02.04. 11:29:20

A márc 15-i kordonpályázaton elő volt írva hogy csak az pályázhat, aki előző három évben már leszállított 120 db-ot.

az ELTE kiköthette volna, hogy csak az pályázhat aki már volt főigazgató az elmúlt nyolc évben a könyvtárban.

dani · http://ek.klog.hu/ 2008.02.08. 10:03:20

miért, ez van már egy csomó kulturális intézményben. nézd meg a szépművészeti igazgatóját: múzeumot csak képen látott, míg ki nem nevezték. azóta meg szakmai munka semmi sincs arrafelé.

ez kéne a könyvtáraknak is? gratulálok, kedves EK, ELTE és OKM.
süti beállítások módosítása