A blogról

Mi lenne, ha az ELTE egyetem lenne? Mi lenne, ha az ELTE elkezdene közeledni az egyetem ideája felé? Kiszolgálna olyan alap szükségleteket, amire egy egyetem való.

Beszéljünk nyíltan az ELTE-ről! Hogy milyen most, és milyen lehetne.

Véleményed van?

Cikket, kritikát, véleményt, javaslatot az ELTE-től ide küldhetsz. Írásod (ha külön nem kéred az ellenkezőjét) név nélkül jelenik majd meg.

Linkelj!

Legutóbbi hozzászólások

  • phaszfej: Tényleg jó hely volt. Főleg a szauna, meg a medence és a büfé, meg a lelátó fönt. Jó melegszendvic... (2015.07.09. 14:27) Uszoda az Ajtósin
  • Lily314: Jancsika a jegybeírás időpontjairól megfeledkezett. Tíz kurzus tíz oktatója ad meg jegybeírási idő... (2012.01.05. 21:56) andragógusképzésről küldték
  • ebtenyeszto: Garatulálok a jo és célratörő helyzetelemzésekhez! Sokan mondunk hasonlókat evek óta, nem sok pozi... (2010.04.09. 11:51) PePszi
  • kekec512: Igy van. Valsagtanacskozasok vannak, de elorelepes nem hiszem. A kozbeszerzes meg ki sincs kirva d... (2010.04.09. 07:51) Minek ide vegyszer...
  • kekec512: Igy van tudni kellene, hogy mire kepez az egyetem egy szakon - varhatonam milyen munkaeropiaci val... (2010.03.30. 23:31) Kitekintő
  • Utolsó 20

beszélgetek egyetemi dolgozókkal

2007.11.27. 06:38 :: hanger

szoktam. mert jó. elvégre ezért jöttem ide. mindenkinek van valami ami a szívét nyomja. mindenki lát valahol valami vastagon megvajazott dolgot, amit szeretné ha valaki kitenne a napra. vagy lát valmit amit már tényleg nem volna szabad tűrni. szóbakerül ilyenkor ez a blog. tíz esetből tízszer azt a választkapom, hogy "áááá dehogy, politikailag helyesebb sokkal, meg célravezetőbb is ügyes lépéseket tenni". meglep. én opportunizmusból nem merek újat húzni a hallgatóimmal, hisz elvileg ők a legereősebbek egy egyetemen. a többiek meg opportunizmusból mondják nekem, hogy legyek opportunista. vicces. pláne azért, mert ugye azért kerülnek szóba ezek a dolgok, mert "politikailag ügyesen" semmit sem lehet ezekkel a gondokkal tenni.
szerintem gyávák az egyetemi dolgozók. mondjuk a diákok még gyávábbak. fel nem foghatom, hogy miért.
megnéztem alpacino egy korai filmjét, amiben egy becsületes rendőrt igyekszik játszani, egy olyan rendőrségen, ami más elveket vall. mint film elég ócska. de tanulságos. főleg az a rész tetszik, amikor próbálja keresni a kapcsolatot a főnökökkel, és folyton azt mondják neki, hogy nemsokára majd intézkednek, addig dolgozzon tovább. ám az évek telnek. alpacinonak elfogy a türelme, és persze jó alaposan megüti a bokáját és svájcba költözik.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://elte.blog.hu/api/trackback/id/tr28243271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rusalka · http://torokrock.blog.hu 2007.11.27. 07:51:12

Hát mint utolsó éves kiegészítő szakos eltés, mindig irigykedve nézem a gyönyörű török egyetemek elképesztő látványú és felszereltségű kampuszait... És sírhatnékom támad, hogy ez itt ugye EURÓPA, az megg ot nem, aztán az eltének csupán 2007-re sikerült beköltöztetnie az angol meg a német tanszéket valami normálisnak kinéző épületbe, ott meg eleve ilyenek vannak. De ha csak az épület lenne. nyolcvanéves írásvetítő, amit nem lehet hazsnálni, 20 éves tévék, dvd lejátszó ami nem működik, ha atanár nem hozza a saját magnóját, akkor nincs magnóhallgatás... Persze mondhatnánk, hogy egy jó egyetemet leginkább a tanári kar színvonalán lehet lemérni, de azért kére, az az infrastruktúra se mindegy. és a könyvtár na igen. Sárközy 24 órásról álmodik, én csak olyanról ami esetleh szombaton is nyitva lenne, lévén dolgozó ember, aki 9-től 6-ig irodában gürcöl jelenleg éppen szabit kell kivennem, hogy elmehessek az egyetemei könyvtárba kivenni pár könyvet a szakdogámhoz, mert ugye a török tanszéki könyvtár is miért ne 10-kor meg 12-kor (!!!) nyisson és háromkor (!!!!) zárjon.... hát igen.... Ez itten kérem, EURÓPA.

aranyhaj.blogspot.com 2007.11.27. 07:57:12

Csak ennél rosszabb ne legyen.

Elvileg tervezik az oktatás infrastruktúrájának modernizálását. Meglátjuk, mi lesz belőle.

aranyhaj.blogspot.com

hanger 2007.11.27. 08:58:17

no előszöris a törökök legendásan sokat költenek oktatásra. kezdő tanári fizetés átszámítva 800eFt volt egy éve, amikor ott voltam. és nem mellesleg kicsivel olcsóbb ott a lakás, az élet mint itt. vagyis olyan, mintha a mostani fizetésemnek pontosan a tízszeresét keresném. egyébként egyetemi tanársegédek meg aztán már tényleg bosszantóan sokat keresnek. na a törökök ehhez mérik az oktatás technikai eszközeit.
egyébként nekem nem ezzel volt bajom. hanem, hogy mindenki békésen tűr. nem értem, hogy miért?
most volt pedagógussztrájk. oké nem nézek tv-t nem hallgatok rádiót, és ha kemény határidőm van, akkor még neten sem olvasok híreket, de hol volt a szakszervezet, hogy a tanárok tiltakozhattak volna egybe, összeszervezetten azellen, hogy nincsenek technikailag meg a körülmények?
süti beállítások módosítása