A blogról

Mi lenne, ha az ELTE egyetem lenne? Mi lenne, ha az ELTE elkezdene közeledni az egyetem ideája felé? Kiszolgálna olyan alap szükségleteket, amire egy egyetem való.

Beszéljünk nyíltan az ELTE-ről! Hogy milyen most, és milyen lehetne.

Véleményed van?

Cikket, kritikát, véleményt, javaslatot az ELTE-től ide küldhetsz. Írásod (ha külön nem kéred az ellenkezőjét) név nélkül jelenik majd meg.

Linkelj!

Legutóbbi hozzászólások

  • phaszfej: Tényleg jó hely volt. Főleg a szauna, meg a medence és a büfé, meg a lelátó fönt. Jó melegszendvic... (2015.07.09. 14:27) Uszoda az Ajtósin
  • Lily314: Jancsika a jegybeírás időpontjairól megfeledkezett. Tíz kurzus tíz oktatója ad meg jegybeírási idő... (2012.01.05. 21:56) andragógusképzésről küldték
  • ebtenyeszto: Garatulálok a jo és célratörő helyzetelemzésekhez! Sokan mondunk hasonlókat evek óta, nem sok pozi... (2010.04.09. 11:51) PePszi
  • kekec512: Igy van. Valsagtanacskozasok vannak, de elorelepes nem hiszem. A kozbeszerzes meg ki sincs kirva d... (2010.04.09. 07:51) Minek ide vegyszer...
  • kekec512: Igy van tudni kellene, hogy mire kepez az egyetem egy szakon - varhatonam milyen munkaeropiaci val... (2010.03.30. 23:31) Kitekintő
  • Utolsó 20

lakatlan épület

2007.11.16. 16:38 :: hanger

nem vitás, sokaknak sok szép emléke fűződik a trefortkerthez. nekem is. de ha egyetlen szót kellene a korábbi épületről nyilatkozzam, akkor az az lenne, hogy "lelakott". A gusztustalan WC-k, a mocsok engem folyton kiborított. (Egyébként ma csodás az egész, bár érdemes megnézni az esztétika tanszék bejáratával szemben a falat. suszter cipője...)
Amikor a TTK ideköltözött lágymányosra, akkor a csapból is az folyt, hogy milyen egy ócska épület ez, bezzeg a hangulatos előző! Meg is állított egyszer egy riporter a gömbaulában, hogy mondjam el, hogy mi a legrosszabb ebben az új épületben, mert a többiek szerint az, hogy borzasztó sivár (kicsit se volt rávezető a kérdés, de most legyen mindegy hogy melyik rádió riportere volt ő).
Azt kérdeztem tőle, hogy költözött-e már új, vagy felújított lakásba. olyanba ami még malterszagú és festékcsöppös. mert az mindig ilyen. albérletből albérletbe költözöm, ismerem ezt. ülök a kis szánalmas cuccaimon, leszakadt celuxszal dobozok vannak mindenfele, és éppen az imént összetörött herendi és zsolnai apró családi emlékdarabokat fogom a kezemben. Sosem jó érzés az első pár nap, ha nem a lehetőségeket látjuk. és nem ingyen lesz a lakásból otthon. azért meg kell dolgozni. a p dussmann kft nem tud megdolgozni azért, azt nekünk kell.
én akkor ebben az új épületben csak a lehetőségeket láttam. ma már igazat adok annak a riporternek. ma ha sétálok egy kicsit az épületben, mást sem látok, csak mindenütt négy fehér falból álló termek, sehol egy suta kis szanzavéra, amit valaki a lelkével locsol. alig van kép, alig van faliújság, csak szürke falanszterjelenet. rémes az egész. még a tanári szobák is általában kétségbeejtőek. van persze kivétel bőven, de a többség mégiscsak igénytelen.
hol vannak a hangulatos termek? Mi van itt? miért ez a hullaszag? miért nincs igénye senkinek, még a diákoknak sem képeket kirakni? miért nem kerülnek be az egyetemre az otthon túl nagyra növő fikuszok, mint minden más munkahelyen?
az egész kampusz lakatlan. rettenetesen sivár. de nem a költözés óta, hanem azóta amióta világos, hogy az egyetem nem akar itt lakni. mint valami szállodai szoba. úgy válik lelakottá, hogy soha senki sem volt itt itthon igazán.
és egészen mellesleg: Milyen tanárképzés az, ahol a jövő tanárait ilyen körülmények között tartjuk? csodálkozunk majd, ha a városom gimnáziuma is ilyen lesz?
és hogy mi a megoldás? (hogy előre nézzek) nem tudom. talán mégiscsak oda kellene adni egy-egy termet valakinek (nem a p dussmann kft-nek). olyannak aki azt mondja, hogy áldozok az életemből félévente 20 percet arra, hogy ebbe a terembe szeressenek a hallgatók bejönni. és ad abszurdum azt is mondhatja, hogy áldozok félévente 20 percet arra, hogy én szeressek bejönni.
értem, hogy optimálissá teszi az óraszám/tanterem hányadost a rengeteg kari közös kezelésű terem. de kari közös teremnek úgy tűnik igencsak túrós a háta.
valamikor a 1830-as években bizonyították először, hogy hatékonyabb a munka, ha nem sivár a környezet, meg hogy mellesleg kevesebb kárt okoznak a szép helyeken az emberek. illene most fejből tudnom a kutatók nevét, de nem jut eszembe. volna valaki oly szíves idekommentelni? csak hogy a leghülyébbek is megértsék már végre.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://elte.blog.hu/api/trackback/id/tr69231297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása