A blogról

Mi lenne, ha az ELTE egyetem lenne? Mi lenne, ha az ELTE elkezdene közeledni az egyetem ideája felé? Kiszolgálna olyan alap szükségleteket, amire egy egyetem való.

Beszéljünk nyíltan az ELTE-ről! Hogy milyen most, és milyen lehetne.

Véleményed van?

Cikket, kritikát, véleményt, javaslatot az ELTE-től ide küldhetsz. Írásod (ha külön nem kéred az ellenkezőjét) név nélkül jelenik majd meg.

Linkelj!

Legutóbbi hozzászólások

  • phaszfej: Tényleg jó hely volt. Főleg a szauna, meg a medence és a büfé, meg a lelátó fönt. Jó melegszendvic... (2015.07.09. 14:27) Uszoda az Ajtósin
  • Lily314: Jancsika a jegybeírás időpontjairól megfeledkezett. Tíz kurzus tíz oktatója ad meg jegybeírási idő... (2012.01.05. 21:56) andragógusképzésről küldték
  • ebtenyeszto: Garatulálok a jo és célratörő helyzetelemzésekhez! Sokan mondunk hasonlókat evek óta, nem sok pozi... (2010.04.09. 11:51) PePszi
  • kekec512: Igy van. Valsagtanacskozasok vannak, de elorelepes nem hiszem. A kozbeszerzes meg ki sincs kirva d... (2010.04.09. 07:51) Minek ide vegyszer...
  • kekec512: Igy van tudni kellene, hogy mire kepez az egyetem egy szakon - varhatonam milyen munkaeropiaci val... (2010.03.30. 23:31) Kitekintő
  • Utolsó 20

nyelvtanulás

2007.11.16. 16:44 :: hanger

úgy látom, beszélünk róla, úgyhogy érdemes lenne külön posztba venni.
mint számos egyetemen, az eltén sem lehet nyelvet tanulni azoknak akiknek már van nyelvvizsgájuk. ez érthető, hiszen az egyetemnek kevés a pénze, és a nyelvtanár sokba kerül.
franciául szeretnék tanulni kb 5-6 éve. gondolom nem egyedül vagyok ezen az egyetemen ilyen. nagyon nehéz beleszervezni egy nem túl fényes tömegközlekedésű egyetemi életbe, hogy átugorjak a nap közepén valahova hetente kétszer-háromszor nyelvet tanulni.
ha volna az egyetemen nyelvtanulási lehetőség, amit az órarendembe bele tudok illeszteni, akkor nagyon szívesen járnék. esténként üresek a termek az emeletünkön.
miért nem lehet egyetemi minőségbiztosításon keresztül francia és egyéb nyelvek tanárait felbérelni, és a hallgatóktól meg pénzt szedni érte. azt hiszem bátran mondhatom, hogy szívesen fizetnénk. nincs valami nyelvi lektorátus, vagy ilyesmi?
nincs ilyen lehetőség, pedig:
- van franciatanárképzés az eltén.
- vannak üres termek.
- a diákok tanulni szeretnének olyan dolgot, ami a diplomájuk hírét és értékét növelné.
- a franciatanárnövendékek tanítani szeretnének.
az egyetem (ha van ilyen entitás) azt szeretné, hogy:
- a diákjai sok nyelvet beszéljenek és keves időt töltsenek villamosravárással
- az egyetem kapjon pénzt, keveset fizessen
- az egyetem franciatanárnövendékei kipróbálhassák magukat tanárként

na így szüzen maradni, már tényleg durva. nagyon nehéz elhinni, hogy a gazdasági optimum a nincsnyelvtanulásilehetőségegyáltalán-nál van.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://elte.blog.hu/api/trackback/id/tr68231312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása