A blogról

Mi lenne, ha az ELTE egyetem lenne? Mi lenne, ha az ELTE elkezdene közeledni az egyetem ideája felé? Kiszolgálna olyan alap szükségleteket, amire egy egyetem való.

Beszéljünk nyíltan az ELTE-ről! Hogy milyen most, és milyen lehetne.

Véleményed van?

Cikket, kritikát, véleményt, javaslatot az ELTE-től ide küldhetsz. Írásod (ha külön nem kéred az ellenkezőjét) név nélkül jelenik majd meg.

Linkelj!

Legutóbbi hozzászólások

  • phaszfej: Tényleg jó hely volt. Főleg a szauna, meg a medence és a büfé, meg a lelátó fönt. Jó melegszendvic... (2015.07.09. 14:27) Uszoda az Ajtósin
  • Lily314: Jancsika a jegybeírás időpontjairól megfeledkezett. Tíz kurzus tíz oktatója ad meg jegybeírási idő... (2012.01.05. 21:56) andragógusképzésről küldték
  • ebtenyeszto: Garatulálok a jo és célratörő helyzetelemzésekhez! Sokan mondunk hasonlókat evek óta, nem sok pozi... (2010.04.09. 11:51) PePszi
  • kekec512: Igy van. Valsagtanacskozasok vannak, de elorelepes nem hiszem. A kozbeszerzes meg ki sincs kirva d... (2010.04.09. 07:51) Minek ide vegyszer...
  • kekec512: Igy van tudni kellene, hogy mire kepez az egyetem egy szakon - varhatonam milyen munkaeropiaci val... (2010.03.30. 23:31) Kitekintő
  • Utolsó 20

OMHV

2008.05.28. 13:52 :: én-te-ő

Vagyis oktatói munka hallgatói véleményezése. Hogy mi ez, és mire jó, arról itt olvashatsz.

A kezdeményezést csak támogatni tudom, bár még nagyon sok gyerekbetegsége van a rendszernek.

  • Nem kötelező, így sok hallgató nem foglalkoznak vele.
  • Be kell jelentkezni hozzá ETR-be. Többektől hallottam már, hogy negatív kritikát nem szívesen írnak, mert ki tudja, tényleg névtelen-e a véleményezés.
  • Az oktató akkor kap csak visszajelzést, ha kellő számú hallgató kitöltötte az űrlapot, ami többnyire nem jön össze.
  • Nincsenek következmények. Ha egy oktatóról kellő számú hallgató nyilatkozik, és mindenki azt jelöli be, hogy szerinte nem volt korrekt a tanári értékelés, akkor sem történik semmi.
  • A hallgatók akkor tudhatják meg a többiek kurzusról alkotott véleményét, ha ehhez az oktató kifejezetten hozzájárul. Eleve nem lehet véleményezni olyan kurzusokat, ahol egynél több az oktatók száma. Így kiesik többek közt sok speci és laboratóriumi gyakorlat. Pedig talán pont azért lenne értelme a véleményezésnek, hogy a következő évfolyam az előző tapasztalatai alapján válasszon kurzust vagy laborbeosztást.
Ebben a félévben egy olyan kurzusom volt, aminek kapcsán különösen fontosnak érzem, hogy leírjam a véleményemet. Mivel több oktató nevén lett meghirdetve, erre az OMHV-én keresztül nincs lehetőségem. Marad a blog. Majd, ha már be lesz írva a jegyem. Igen, gyáva vagyok.

Van ertelme az OMHV-nek?
  
pollcode.com free polls

6 komment

Címkék: link szavazas omhv

A bejegyzés trackback címe:

https://elte.blog.hu/api/trackback/id/tr81491713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csakazelte 2008.11.24. 17:18:05

Gusztustalannak tartom ezt a blogot, miért jó neked, ha lehúzod az egyik legjobb egyetemet Magyarországon? Ahelyett, hogy tennél is valamit azért, hogy még minőségibb tudományegyetem legyünk, csak kritikákat vagy képes megfogalmazni. Panaszkodni a 4 éves öcsém is tud! Szerintem szánalmas vagy, nincs helyed ezen az egyetemen!!!

én-te-ő 2008.11.24. 18:23:08

Három éve egy ismerősöm felvételizett ide. Próbáltam lebeszélni, nem sikerült. A harmadik féléve elején annyit mondott, hogy ha ő ezt tudta volna...

Ezért.

Nem kell, hogy egyetérts velem. Szívesen kirakok pozitív véleményt. Írd le, mi tetszik. Miért tartod az egyik legjobb egyetemnek? Komolyan érdekel. Találsz fenn email címet.

2008.12.30. 11:34:24

Először is: az OMHV névtelen, hidd el.

Másodszor: persze, hogy senki nem tölti ki, mert idő. Ellenben pl. a Corvinuson aki kitölti, az egy héttel előbb veheti fel a vizsgáit.

Az OMHV kötelező az egyetemre nézve, de nincs értelme, amíg nem mutat közel valós képet...

Másodszor: igen, baromi sok hibája van az ELTE-nek, rengeteg, DE MÉG ÍGY IS A LEGJOBB magyar egyetem. (És így, a 3. diplomám előtt nemsokkal hidd el nekem, mert más helyeket is ismerek.) A vezetőség begyepesedett, a rossz magyarországi törvényeket szó szerint tartatják be, DE kompromisszumképesek, és sehol máshol (TTK-s vagyok) nincs ilyen, hogy a HÖK ennyi mindent el tud érni, ha akar (és ha épp nem a rendezvényeit szervezi. És nem vagyok HÖK-ös).

Egy szó mint száz: ne fikázd az ELTE-t, hanem ha valami nem tetszik, tegyél ellene. Jogod van rá, és más egyetemekkel szemben lehetőséged is... vagy akkor már nem ilyen nagy a pofád?

hanger 2009.02.14. 06:25:13

jó kis indulatos válaszok :)

el kell ismerni, az elte az egyik legjobb az országban, ha nem a legjobb. épp ezért elkeserítő, hogy olyan amilyen.

az kissé fura, hogy azok, akik ezeket az indulatos válaszokat írják, arra bíztatnak, hogy változtass azon, ami nem tetszik, miközben éppen azt teszed ezzel a bloggal, hogy változtatni akarsz azon ami nem tetszik.

és hát igen, nagyon jellemző korunk fiatalságára, hogy megalkuvók, és opportunisták. ami már jó, vagy a legjobb, azon már nem akarnak változtatni. pedig formálisan nézve, semmi köze nincs a jóságnak a javíthatósághoz ilyen esetben. és sajnos ez okozza, hogy az elte nemzetközi porondon már erősen gyenguska.

és az a bosszantó, hogy nem is kéne sokat tenni, hogy tudjon előre lépni. vagy hát mégiscsak sokat kéne tenni, csak nem tűnik soknak. megszűntetni a kontraszelektivitás ezernyi csatornáját nem könnyű. és hát a világviszonylatban nagy erőkkel leszakadóban lévő hazai diplomák értéke is sajnos tagadhatatlan. ez van.

hogy mitől lesz jobb? talán egy ilyen blogtól is. talán nem.

és sajnos nagyon jellemző, hogy milyen stílusú emberek azok, akik milyen tartalmú hozzászólást tesznek fel ide. az egyszerűbb fajta prolik védik nagy erőkkel az egyetemet. jellemző ez is.

meg hát az omhv...
vannak gyerekbetegségei, igen. csakhogy amikor 93-ban kezdtem az eltén, már akkor is voltak, és az évek előrehaladtával fejlődésében teljesen visszamaradt a rendszer. egy gyerek, aki hamrinc évesen is gondosan őrzi gyermekbetegségét, azt súlyosan retardltnak tekintjük. azt kell mondjam, tizenöt éven keresztül, amíg az eltén szereztem mindenféle diplomáimat, a rendszer nem javult semmit. sőt, bizonyos vonatkozásaiban határozottan rosszab lett. és persze ez magyarország legjobb egyeteme, ahol a hök is oly nagyszerű, de a mai napig megteheti bármelyik tanár, hogy nem törődik a hallgatók véleményével. egyébként amúgy sem nagyon van nekik.

na jó kis eltézést mindenkinek, majd meglátjuk ötven év múlva, hogy kinek volt igaza.

mindent bele elte.blog.hu!

nevertoblame 2009.04.01. 15:24:40

azt hiszem - noha nem az Eltére járok - csak egyetérteni tudok a blog szerkesztőjével és a többi pozitív hozzászólóval...

magam részéről régebb óta tervezem, hogy a Debreceni Egyetem hallgatóinak panaszaiból és tapasztalataiból hasonló blogot készítek, és azt kell, hogy mondjam; örömmel látom, hogy másoknak is feltűnnek azok a közoktatásbeli gondok, melyeken mintha senki sem akadna fenn a mai generáció tagjai közül. egyetem itt vagy ott, itthon vagy külföldön - kit érdekel? nem az számít, hanem az, hogy milyen minőséget képvisel, mennyire tud értékálló oktatásban részesíteni minket, a hallgatókat - akiknek nem mindegyike csak egy egyszerű papírdarabért jár be az órákra.
azt kell, hogy mondjam, hogy számomra visszatetsző az olyan véleményezések, kritikák moderálatlan bejegyzése, melyeknek álláspontja a belenyugvás. hogyan lehet úgy elsétálni egy probléma mellett, hogy noha látjuk, mégis inkább ráhagyjuk, hisz "ha hibás is, legalább a mi legjobb egyetemünk..."

remélem sok érdekes cikk kerül még fel ide és remélem, hogy lesz, aki a kritika építő mivoltát is meg fogja érteni belőle.

BrianBrian 2009.06.14. 01:03:20

Csak hajrá, csináljátok, én tanítottam az ELTÉ-n is, a CEU-n is, több helyütt külföldön is: ha jobb lesz az ELTE - (ha...), az ilyen kezdeményezésektől lesz jobb.
süti beállítások módosítása