A blogról

Mi lenne, ha az ELTE egyetem lenne? Mi lenne, ha az ELTE elkezdene közeledni az egyetem ideája felé? Kiszolgálna olyan alap szükségleteket, amire egy egyetem való.

Beszéljünk nyíltan az ELTE-ről! Hogy milyen most, és milyen lehetne.

Véleményed van?

Cikket, kritikát, véleményt, javaslatot az ELTE-től ide küldhetsz. Írásod (ha külön nem kéred az ellenkezőjét) név nélkül jelenik majd meg.

Linkelj!

Legutóbbi hozzászólások

  • phaszfej: Tényleg jó hely volt. Főleg a szauna, meg a medence és a büfé, meg a lelátó fönt. Jó melegszendvic... (2015.07.09. 14:27) Uszoda az Ajtósin
  • Lily314: Jancsika a jegybeírás időpontjairól megfeledkezett. Tíz kurzus tíz oktatója ad meg jegybeírási idő... (2012.01.05. 21:56) andragógusképzésről küldték
  • ebtenyeszto: Garatulálok a jo és célratörő helyzetelemzésekhez! Sokan mondunk hasonlókat evek óta, nem sok pozi... (2010.04.09. 11:51) PePszi
  • kekec512: Igy van. Valsagtanacskozasok vannak, de elorelepes nem hiszem. A kozbeszerzes meg ki sincs kirva d... (2010.04.09. 07:51) Minek ide vegyszer...
  • kekec512: Igy van tudni kellene, hogy mire kepez az egyetem egy szakon - varhatonam milyen munkaeropiaci val... (2010.03.30. 23:31) Kitekintő
  • Utolsó 20

HOK választás

2008.05.10. 20:11 :: én-te-ő

A TTK-n ez úgy néz ki, hogy a bejárattal szemben egy kis asztalnál ülnek átlag ketten, a hallgató bediktálja az EHA kódját, aláír, majd kap egy szavazólapot.

Az esemény komolysága két részlettel jól jellemezhető:
 - Pár éve bevezették, hogy a szavazólapon a jelölt neve mellett szerepeljen a fényképe is. Erre azért volt szükség, mert név szerint a többség egyáltalán nem ismerte őket, arcról meg talán.
 - Az utóbbi években a leadott szavazólapért csoki jár. Az ok egyszerű: az eredményes választáshoz 50%-os részvétel kell, az átlag hallgatót pedig nem érdekli, ki képviseli (vagy nem képviseli) az ő jogait a következő ciklusban.

(A hajtás után szavazás.)

Megfigyelésem szerint kétféle hökös létezik. Van, aki dolgozik, közgyűlésekre jár, szoctám papírt szed és bírál el saját szabadidejében. Nekik minden elismerésem, köszönjük. És van a másik, akinek akkor találkozunk a nevével, amikor ikszelni kell a papíron. Innen nézve sajnos ők vannak többen.

A kérdésem pedig a hallgató-társakhoz:

Szavaztal-e a legutobbi HOK valasztason?
  
pollcode.com free polls

9 komment

Címkék: szavazas hok

A bejegyzés trackback címe:

https://elte.blog.hu/api/trackback/id/tr73462928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

garethkeenan 2008.05.10. 23:19:51

Hát hogy is ismernék a hök-jelölteket a hallgatók, nincs rendes közönség az egyetemen, egyrészt ritka az alkalom, hogy kialakuljon, másrészt meg az emberek már csak ilyenek, a csoporttársaim több mint fele meg sem ismer az utcán és köszönni sem képes.

hanger 2008.05.19. 13:31:34

tátk hökjével is lehet, hogy érdemes lenne egy picit itt is foglalkozni. meg a kistáskával, ami tátkosok újságja.

Super. (törölt) 2008.05.19. 14:37:59

Nem a témához, hanem az alcímhez szólnék, mint ttk-s, de liginkább, mint eltés. Az ELTE az ország legnagyobb egyeteme, nemcsak az egyik legnagyobb

én-te-ő 2008.05.19. 15:18:19

Hanger: nincs forrásom a témában. Pletykákat hallok, amikre nem tudom, mennyire adhatok. Jó lenne, ha valaki, aki tényleg képben van, írna vagy mesélne...

Superiorness: olvastam én is ilyesmit, de sehol nem láttam róla összehasonlító statisztikát. Melyik a második legnagyobb? És mi alapján mérik, hallgatók száma, oktatóké, kurzusoké? Campusok területe, takarítónénik cipőfűzőinek összhossza? ;) A top háromban biztosan benne vagyunk.

eltetansegg 2008.05.19. 19:14:50

Offtopic, de levelet írni nem akarok:

"A szlovákok 30, a csehek 60 százalékkal többet keresnek, mint mi

Az egyes ágazatok átlagfizetései közötti különbség két és félszeres is lehet; legjobban a banki és informatikai területen, legrosszabbul az egészségügyben és a textiliparban dolgozók keresnek Magyarországon - derül ki a Merces bérinformációs portál három országban végzett, 53 gazdasági szektort átfogó összehasonlításából.

A teljes felmérés utolsó helyén - kivételként a termelő ágazatok közül - 146 ezer forinttal a textil- és bőripar áll."

Nekem a tanársegédi fizetésem bruttó 144 ezer forint. Hát nem gyönyörű? Az egészben persze az a szép, hogy mindenki tudja, ennyiből nem lehet megélni, ezért eélg hetente háromszor (vagy kétszer, netán egyszer) bemenni az egyetemre. Jelszó: "kevés a fizetés, de legalább nem kell érte dolgozni." Na, olyan is a felsőoktatás.

Mellékdal: én lelkiismeretesen tanítok, de nekem ez a hobbim, nem ebből élek.

ba 2008.05.25. 04:19:53

Superiorness: Tudtommal a Pecsi Tudomanyegyetem az orszag legnagyobb egyeteme, de termeszetesen megvan a lehetoseg, hogy tevednek. Az ELTE csak a masodik.

Super. (törölt) 2008.06.14. 22:44:06

ba: asszem mégis igazad van, újragondolva

2008.12.30. 11:52:38

én-te-ő,

a hallgatók létszáma alapján nézik, és bizony, ez alapján Te is megnézheted, hogy a 2.-ak vagyunk. Többen járnak az ELTE-re, mint ahányan laknak a városomban, pedig nagyváros:D

De nem ezért írok...

...mihaszna HÖK-ösök, akik nem csinálnak semmit... hát belőlük van pár, ső, sztem a harmada az. DE egyrészt a másik kétharmad remekül végzi a munkát (és ez nagyon jó), másrészt a semmirekelők viszik mindig sokra, és jutnak be évről-évre, azaz a megtisztulás reménytelen. Ez meg rossz. De ezzel együtt is jó a HÖK-ünk.

A csoki meg kell, mert különben érvénytelen lenne a szavazás a kevés X miatt:D

Pene 2008.12.30. 22:02:45

@7777777: A TTK HÖK mostani állapota lehet hogy hagy némi kívánnivalót maga után, de érezhető hogy elindult valami, ami csak jó a hallgatóknak.

Az meg, hogy csokit osztogatnak (kell osztogatni!) választáskor, az nem csak a HÖK-öt minősíti, hanem a hallgatókat is, akik sz*rnak bele, hogy kik képviselik az érdekeiket. A csokival - habár némi kenyeret és cirkuszt érzésem van - aktivizálni lehet a hallgatókat, és ebből csak jó sülhet ki, ugyanis nincs preferálva senki sem. Aki szavaz, az kap és kész.

(Utóbbit a posztra reagálva írtam. Tudom, már régi írás, én is rég olvastam, de most jött el az ideje annak, hogy hozzá is szóljak :-D)
süti beállítások módosítása